fbpx
Logga för Beautyfillers Stockholm

Hyaluronsyran har revolutionerat hudvårdsindustrin med dess extraordinära förmåga att återfukta och strama upp huden. Denna molekyl binder fukt och stimulerar hudens celler att producera kollagen och elastin för att återfukta och återställa hudens elasticitet. Med hjälp av hyaluronsyrabehandlingar, som exempelvis Profhilo-behandlingen, kan man få ett naturligt ansiktslyft och återfukta huden på djupet.

Så stramar hyaluronsyran upp huden

Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt finns i vår kropp och är huvudingrediensen i att strama upp och återfukta vår hud. Tillsammans med kollagen och elastin bildar de strukturen i huden och håller huden elastisk och återfuktad. Superkraften i detta kroppsegna ämne är att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt och finns i hudens vävnader, ögon och leder. Med tiden minskar dock kroppens egna produktion av hyaluronsyra vilket leder till uttorkning och förlust av elasticitet i huden. Det är här som hyaluronsyra-baserade behandlingar kommer in i bilden.

Genom att injicera hyaluronsyra i huden kan man återställa fuktbalansen och strama upp huden igen. Hyaluronsyran och dess biokapatibilitet gör att den integreras med hudens egna celler vilket förstärker hudens naturliga försvar mot åldrande. Vid injektionen stimulerar hyaluronsyrans hudens celler att producera kollagen och elastin vilket stramar upp huden. Detta hjälper till att minska rynkor och fina linjer, samt ger huden en fastare och ungdomligare utstrålning.

Hyaluronsyrabehandlingar genom injektion har blivit populära för deras tillförlitliga resultat utan att kräva kirurgi eller lång återhämtningstid. Men man kan även hitta hyaluronsyrabehandlingar i andra former. Det kan exempelvis vara i forma av krämer, tillskott eller injektionsbehandlingar.

Skönhetens hemlighet: Hyaluronsyrans kraft för att strama upp huden

Profhilo – en innovativ behandling med hyaluronsyra

En populär och innovativ hyaluronsyra-behandling är Profhilo. Den skiljer sig från traditionella fillersbehandlingar genom sin unika sammansättning och teknik samt fungerar som en modern anti-aging behandling. Istället för att fylla ut rynkor eller skapa volym, återställer Profhilo-behandlingen hudens naturliga fuktbalans som stramar upp huden igen.

Behandlingen innebär att en speciell formula av hyaluronsyra injiceras under huden som i sin tur främjar kollagen- och elastinproduktionen. Kollagen och elastin är två proteiner som är avgörande för hudens struktur och elasticitet. Genom att öka produktionen av dessa proteiner hjälper Profhilo-behandlingen till att strama upp huden på ett naturligt sätt. Resultaten av denna hyaluronsyrabehandling blir synliga efter 2-3 veckor och varar upp till 6 månader.

Hos oss på Beautyfillers Stockholm erbjuder vi en Profhilo-behandling som innehåller 80mg kraftfull hyaluronsyra och som fungerar som en riktigt återfuktande fuktbomb. Detta är den perfekta behandlingen för dig som vill återfukta och strama upp huden utan att genomgå ett kirurgiskt ingrepp.

FAQ

Vilka hyaluronsyrabehandlingar finns det?

Hyaluronsyra har blivit en grundpelare inom hudvård och därför finns det många olika behandlingar där hyaluronsyra används. Det finns bland annat skinbooster-behandlingar med Profhilo, topiska serum och krämer, dermal fillers, microneedling med hyaluronsyra, hyaluronsyrapenetrerande behandlingar och laserbehandlingar. Varje behandlingstyp har sina egna fördelar så därför är det viktigt att konsultera med en hudläkare eller certifierad hudvårdsexpert för att avgöra vilken behandling som är bäst för just dig.

Vilken funktion har kollagen och elastin i huden?

Kollagen och elastin är två fundamentala proteiner som finns i huden och spelar en central roll i dess struktur och funktion. Kollagen ger styrka och fasthet i huden medans elastin står för hudens elastiska egenskap att återgå till sin form efter att ha sträckts.

Vad är en skinbooster-behandling?

En skinbooster-behandling är en estetisk behandling som använder hyaluronsyra för att återfukta huden på djupet och skapar på så sätt ett naturligt ansiktslyft. Skinboosters injiceras ofta i det övre lagret av huden (dermis) och har en mycket lättare konsistens jämfört med dermala fillers. Behandlingen sprider hyaluronsyra jämnt under huden, där den binder vatten och förbättrar hudens hydrering på djupet. Detta kan leda till en mer strålande, stram och återfuktad hud.

Varmt välkommen att boka tid för behandling