fbpx
Logga för Beautyfillers Stockholm

Eftervård av microneedling är a och o när det kommer till att få det bästa möjliga resultatet efter behandlingen. Hjälp huden att läka och återfuktas med hjälp av rätt eftervård. Det innebär bland annat att undvika både sol och starka hudvårdsprodukter för att främja läkningen – men det finns mycket mer! Här har vi samlat allt du behöver veta om microneedling och eftervård. 

Varför krävs det rätt eftervård av microneedling?

Microneedling är en populär behandling som hjälper till att minska fina linjer och ger huden ett ungdomligt lyster. Men för att uppnå bästa möjliga resultat måste man ha rätt eftervård. Microneedling innebär nämligen att små nålar förs in i huden för att stimulera blodcirkulationen och bilda kollagen som ger huden en föryngrande effekt. Direkt efter microneedling-behandlingen blir huden känslig för sol, beröring och vissa hudvårdsprodukter. Därför är det viktigt att veta vilken eftervård som behövs för att hjälpa huden att läka snabbt och ge dig bästa möjliga resultat. 

Så främjar du snabb läkning av microneedling

Eftervård är en avgörande del av microneedling-behandlingen. Här är några tips på hur du kan ta hand om din hud efter microneedling:

Förberedelse inför behandling och eftervård

Det är viktigt att förbereda sig ordentligt innan behandlingen. Undvik att använda smink, parfymerade produkter och att exponera huden för solen innan microneedling. För att få de bästa förutsättningarna för en snabb läkning, så ska du ha en bra hudvårdsrutin innan behandlingen.

Använd milda och återfuktande produkter

Efter en microneedling-behandling ska man inte använda produkter som kan irritera huden. Använd istället milda och återfuktande produkter som hjälper till att lugna och återfukta huden. En lugnande gel eller kräm med aloe vera kan vara särskilt effektivt för att lindra eventuell rodnad.

Skydda huden mot solen

Solen kan göra huden mer känslig och öka risken för solskador och hyperpigmentering. Därför är det extra viktigt att använda solskyddsfaktor med hög SPF och undvika starkt solljus efter microneedling. 

Med rätt eftervård kan du främja snabb läkning av microneedling

Undvik att träna eller svettas mycket

Efter en microneedling-behandling bör du undvika att träna eller svettas mycket. Svett och bakterier kan irritera huden och öka risken för infektioner. Du ska alltså hålla huden ren och torr och inte använda ångbastu eller varma duschar direkt efter microneedling. 

Undvik smink och kosmetiska produkter

Smink kan täppa till porerna och förhindra att huden kan andas så att risken för infektioner ökar. Undvik därför smink och låt istället huden andas fritt och läka. 

Var försiktig med huden

Det är viktigt att vara försiktig med huden och undvika att röra vid den för mycket. Huden kan vara extra känslig och öm efter behandlingen och därför ska du inte klia eller använda grova handdukar.

Skräddarsydd eftervård med hjälp av oss 

Alla är vi unika, så den eftervård som just din hud behöver efter microneedling kan skilja sig från andra. Hos oss på Beautifillers Stockholm vet vi precis vilken eftervård din hud behöver efter en microneedling-behandling. Vi kan rekommendera speciella hudvårdsprodukter eller ge andra tips som kommer att ge dig bästa resultaten. 

Kontakta oss för att boka en tid eller om du vill veta mer om microneedling eftervård. Vi finns här för dig och delar gärna med oss av olika tips som främjar en snabb läkning!

FAQ

Varför är det viktigt att undvika solen efter microneedling?

Det är viktigt att skydda huden mot solen efter en microneedlingbehandling eftersom direkt sol på känslig hud kan öka risken för solskador och hyperpigmentering. Använd solskyddsfaktor med hög SPF och undvik starkt solljus för att främja snabb läkning.

Kan jag ha smink efter microneedling?

Vi rekommenderar att undvika smink eller andra kosmetiska produkter direkt efter en microneedling-behandling eftersom det kan täppa till porerna. När huden inte kan andas fritt ökar risken för infektioner, så låt istället huden andas fritt och läka i lugn och ro.

Vilken eftervård rekommenderas för att främja snabb läkning efter microneedling?

Efter en microneedling-behandling bör man använda milda och återfuktande produkter som hjälper till att lugna och återfukta huden. Undvik också att träna eller svettas mycket, röra för mycket på huden och undvik parfymerade produkter.

Varmt välkommen att boka tid för behandling