fbpx
Logga för Beautyfillers Stockholm

Vill du uppnå en uppstramande hud på ansikte eller kropp? Reducera mindre fettdepåer eller minska celluliter? Har du ärr eller bristningar som du inte vet hur du ska ta bort? Då vill vi föreslå en skonsam behandling som behandlar dina områden liksom även tar bort ärr & bristningar naturligt. Även svårläkta sår orsakad av ex diabetes eller venös insufficiens, ger fantastiska resultat. Carboxy är en medicinsk gasbehandling som sätter igång hudens naturliga läkningsprocess när en liten mängd koldioxid injiceras under huden. Detta skickar då kraftfulla signaler i kroppen som slussar ner syrebärande molekyler & läkande ämnen som startar uppbyggnad nere i huden & stramar upp den. Gamla, missprydande ärr blir mjuka & finare & vissa kan läkas helt.

Så fungerar en carboxy behandling

En carboxy behandling, eller som också kallas för koldioxidbehandling, innebär att en liten mängd koldioxid injiceras under huden. När koldioxiden slussas in upplever huden en slags akut syrebrist vilket gör att kroppen naturligt skickar egna syrebärande molekyler och näringsämnen för att läka området. Detta främjar cirkulationen och ökar produktionen av kollegen i huden vilket kan föryngra och försköna huden. 

Med hjälp av en CO2-tank som kontrollerar flödet och trycket av koldioxidgasen kan gasen på ett säkert injiceras med en fin nål. På så sätt blir det en säker applicering där maskinen kontrollerar att det blir en korrekt dos. Den injicerade gasen sprider sig därefter snabbt och skapar en mild stickande kortvarig känsla på huden. Därefter börjar produktionen av röda blodkroppar, kollagen och elastin öka i huden och ger den en naturlig glow. 

Därför hjälper behandlingen mot ärr

Carboxy behandlingen är väldigt bra för att ta bort ärr. Ärrvävnad består nämligen av kollaginfibrer som är mer oordnade och mindre elastiska än i normal hud. Genom att då stimulera och sätta igång hudens läkningsprocess genom en carboxy behandling, hjälper man huden att motverka oordningen och öka elasticiteten. Behandlingen hjälper alltså huden att bygga ny hud, mjukna upp och jämna ut ärrvävnaden.

Behandlingen är särskilt effektivt för äldre ärr, samt ärr orsakade av akne och ärr efter kejsarsnitt. Förutom att föryngra huden och ta bort ärr så motverkar carboxy behandlingen mörka ringar under ögonen, håravfall, celluliter och fungerar som fettreducering. 

En skonsam behandling med långvariga resultat

Hos oss på Beautyfillers Stockholm tar en carboxy behandling omkring 30-45 minuter att genomföra. Det är en väldigt skonsam behandling som inte ger något större obehag eller biverkningar. Man kan uppleva en lätt rödhet eller klåda efter behandlingen, men det är oftast något som försvinner snabbt. Du kan alltså gå direkt från carboxy behandlingen till jobbet eller andra roliga aktiviteter. 

Carboxy behandlingen har även en långvarig effekt där man ser resultat upp till 12 månader. Det hjälper att göra upprepade och regelbundna behandlingar för att behålla resultaten då detta inte er ett permanent ingrepp. Hur ofta man ska göra carboxy behandlingen beror på ditt hudtillstånd och vilka slags ärr du vill ta bort. Hör av dig så kan vi berätta mer om hur carboxy behandlingen kan ta bort just dina ärr och föryngra din hud.  

FAQ

Vad är en carboxy behandling?

Carboxy är en medicinsk behandling som sätter igång hudens naturliga läkningsprocess när en liten mängd koldioxid injiceras under huden. När koldioxiden slussas in upplever huden en slags akut syrebrist vilket gör att kroppen naturligt skickar egna syrebärande molekyler och näringsämnen för att läka området. Detta främjar cirkulationen och ökar produktionen av kollegen i huden vilket kan föryngra och försköna huden. 

Kan en carboxy behandling ta bort ärr?

Carboxy behandlingen är effektiv till att motverka och ta bort ärr. Genom att stimulera och sätta igång hudens läkningsprocess genom behandlingen, hjälper man huden att mjukna upp och jämna ut ärrvävnaden.

Gör det ont att få en carboxy behandling?

Carboxy är en skonsam behandling som inte har några allvarliga biverkningar. De flesta kan känna en lätt rodnad eller klåda efter behandlingen men detta är något som försvinner snabbt.

Varmt välkommen att boka tid för behandling