fbpx
Logga för Beautyfillers Stockholm

Att återskapa liv och fyllighet i huden är något som de flesta av oss strävar efter. Skinbooster-behandling är en effektiv och ej syntetisk behandling för att återställa lystret i huden. Med hjälp av den viktiga ingrediensen hyaluronsyra så stimulerar behandlingen hudens naturliga förmåga att återfukta huden på djupet. 

Vad är en skinbooster-behandling?

Skinbooster-behandling är en icke-kirurgisk hudförnyelsebehandling som har blivit alltmer populär de senaste åren. Skinboosters går ut på att reducera fina linjer, återställa tappat kollagen och elastin med hyaluronsyra vilket ger ett naturligt ansiktslyft. Den naturliga och ungdomliga lystret återskapas genom en serie av mikroinjektioner med en tunnflytande gelé där man återskapar balansen av hyaluronsyran i huden. 

Hyaluronsyra som är skinboosters viktigaste ingrediens är en naturlig substans som finns i vår hud och hjälper till att hålla den fuktig och ungdomlig. Med åldern minskar dock produktionen av hyaluronsyra, vilket kan leda till uttorkning, rynkor och förlust av elasticitet. Skinbooster-behandlingen fyller på hudens hyaluronsyranivåer och fungerar som en riktigt återfuktande fuktbomb. Beautyfillers Stockholm erbjuder Profhilo samt Jalupro som är två fantastiska behandlingar!

Så fungerar en skinbooster-behandling

Skinbooster-behandlingen utförs av en kvalificerad hudläkare eller kosmetisk injektionsbehandlare. Under behandlingen appliceras små mikroinjektioner av den näringsrika gelen jämnt över det område som ska behandlas vilket främst brukar vara på ansikte och hals. Hyaluronsyra går djupt ner i dermis och skapar en så kallad bioremodulerig – en process där DNA-minnet i huden återskapas och ger tillbaka hudens lyster och fyllighet. 

De små mikroinjektionerna stimulerar även hudens naturliga kollagenproduktion, vilket hjälper till att förbättra hudens struktur och fasthet över tid. Resultaten av en skinbooster-behandling blir gradvis synliga under de kommande veckorna efter behandlingen och kan variera beroende på individens hudtillstånd och önskade resultat.

Kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i upp till 12 månader efter den första behandlingen. På så vis klarar man sig alltså längre utan botox. För att få långvariga resultat rekommenderas 2-3 behandlingssessioner med 2-4 veckors mellanrum.

Skinbooster-behandling: Nyckeln till en strålande hud

Därför väljer många skinbooster

Det finns flera fördelar med en skinbooster-behandling som gör att den har blivit populär:

1. Naturliga resultat: Skinbooster-behandlingen ger naturliga och subtila resultat som inte ger en överdriven eller ”plastig” look. Skinboosters återfuktar nämligen huden på djupet. 

2. Ytterst få eller inga biverkningar och risker: I regel krävs ingen återhämtningstid efter skinbooster-behandlingen och du kan återgå till din vardag som normalt. De flesta patienter upplever även endast minimal obehag under skinbooster-behandlingen och ytterst få eller inga biverkningar.

3. Anpassningsbar: Behandlingen kan anpassas för att passa individuella behov och hudtyper, vilket gör den lämplig för de flesta.

4. Långvariga resultat: Resultaten av skinbooster-behandlingen har visat sig vara långvariga och förbättras ofta med upprepade skinbooster-behandlingar.

Här på BeautyFillers Stockholm erbjuder vi två skinboosterprodukter, nämligen Profhilo och Jalupro Super Hydro. Fuktbomben Profhilio innehåller 80mh kraftfull hyaluronsyra som uppbygger elastin och kollagen i huden och ger den ett naturligt lyft. Skinboostern Jalupro innehåller förutom 80 mg hyaluronsyra också aminosyror och peptider vilket gör produkten lämplig för mogen hud. Tveka inte att höra av dig till oss om vägledning och mer information om skinbooster-behandlingar. 

FAQ

Vad är skillnaden mellan skinbooster och filler?

Skillnaden mellan skinbooster och filler är att skinbooster fokuserar på att återfukta och förbättra hudens naturliga elasticitet med hjälp av hyaluronsyra och mikroinjektioner, medan filler används för att fylla ut och skulptera specifika områden med syntetiska ämnen för att minska rynkor och förlust av volym.

Hur länge håller resultaten av en skinbooster-behandling?

Resultatet av en skinbooster-behandling varar i ca. 3-6 månader. Men kliniska studier visar en långvarig effekt av en behandlingskur med skinboosters så som förbättring av hudens elasticitet i upp till 12 månader efter den första behandlingen.

Vad kostar en skinbooster-behandling?

Priset på en skinbooster-behandling varierar beroende på behandlingslängd och typ av produkt. På BeautyFillers Stockholm lägger vi stor vikt i att kunna erbjuda rimliga priser utan att tumma på kvaliteten. En skinbooster-behandling kan kosta mellan 2300 och 6400 kronor hos oss.

Varmt välkommen att boka tid för behandling